Om spinneriet / kontaktinformasjon

I 2016 begynte jeg å leke med tanken om et spinneri for kun alpakkafiber. Begynte så smått å undersøke muligheter. Kom raskt til at Belfast Mini Mills hadde passende maskiner, men dette var jo ikke akkurat gratis. Det ble med tanken.

Noen måneder seinere, begynte tankene å surre igjen. Var det en mulighet? Sendte flere mailer til Belfast. Var det muligheter for å kjøpe en brukt spinnelinje? Forsto raskt at mulighetene var små. Ideen ble atter en gang lagt på is.

Enda noen måneder seinere snakket jeg med noen som foreslo at jeg skulle høre med Inovasjon Norge. Andre sa at sjansen for tilskudd var minimale fordi jeg bodde på Østlandet. Men jeg tenkte at den som intet våger, intet vinner. Jeg søkte og fikk ganske raskt besøk av en fra Inovasjon Norge og en fra Landbrukskontoret. To meget hyggelige damer. De likte min ide og jeg fikk tilskudd. Når jeg nå hadde fått tilskudd, kunne jeg ikke feige ut. Bestilling ble sendt til Belfast Mini Mills. Da var det bare å vente 6 mnd. Lokalet som spinneriet skulle være i måtte klargjøres, les ryddes.

Alle maskinene til spinneriet kom til Norge 3 juli 2018. Nå har vi holdt på en stund, og læringskurven har vært bratt og krevende men utrolig morsom. Sluttproduktet har også blitt mye bedre. Gleder meg til fortsettelsen. Ta gjerne kontakt på mail tiko@alpakkaspinneriet.no dersom du har spørsmål, ønsker å sende meg fiber for bearbeiding/leiespinning. Ellers så setter jeg stor pris på om du sier ifra dersom du har tips eller råd til forbedringer som kan gjøres.

Vi holder til på Klokkarstua i Hurum i Buskerud/Viken

Alpakkaspinneriet
Andreas Mørcksvei 2b
3490 Klokkarstua

Mob 99507976

Mailadresse: tiko@alpakkaspinneriet.no

Se også på facebooksiden Alpakkaspinneriet.